Troy kart kullananlar veya kullanmayı düşünenler ne anlama geldiğini, avantajları dezavantajlarının neler olduğunu en önemlisi de visa mı yoksa master kart özelliğine mi sahip olduğunu buradan öğrenebilirsiniz. Son günlerde adını sıklıkla gerek medyada gerekse de vatandaşlar arasında duyduğumuz troy ne anlama geliyor bunu da açıklayacağız.
Troy Kart Nedir Ne Demek?
Milli ödeme sistemimiz olarak tabir edilen Bankalar arası kart merkezinin geliştirip ürettiği ödeme sistemine denilen TROY açılımı olarak Türkiye Ödeme Yöntemi olarak adlandırılmıştır. Kısaca TR-O-Y şeklinde kodlanarak günümüzde TROY adı verilmiştir. Bildiğiniz gibi banka ve kredi kartları üzerinde bulunan logolar mastercard ve visa olmakla beraber burada troy simgesi logosu bulunur.
- Troy kart resmi sitesi https://troyodeme.com şeklindedir.
Hem ortak pos hem de tüm banka cihazlarında geçerli olan troy kart ile birçok bankacılık işlemi yapılabilir. Ön ödemeli kart türü olarak hizmet veren troy kart bu nedenle bir çok yurt içi ve dışı alışveriş sitelerinde gönül rahatlığı ile kullanılabilir.
Troy Kart Avantajları Dezavantajları Neler?
Her banka veya kredi kartında olduğu gibi öncelik yüksek güvenlik sisteminde yer almak istemeleridir. Müşteriler, bir kredi kartı aldığında çalınma veya kopyalanma ihtimalini daima göz önünde bulundurmalıdır. Bu nedenle troy kart sahipleri, kart başvurusu yaptıktan sonra hemen şifresini değiştirmeleri önerilmektedir.
Troy kart kullananlara bakıldığında avantajları incelendiğinde
- Banka kartı olarak kullanılması
- Kredi kartı yerine geçmesi
- Ön ödemeli sanal kart yerine de geçmesi
- İstediğiniz anda kapatılıp açılabilmesi
- Birçok banka atm üzerinden ortak atm logosu geçen cihazlarda para yatırılıp çekilebilmesi
şeklinde sıralanabilir. Ayrıca troy dezavantajları incelendiğinde ise
- Dijital bir kart türü olması
- Anlık müşteri hizmetlerine bağlanmada bazen sıkıntı olabileceği
- Ortak atm dışında kullanılamaması
bunlar da dezavantajlar olarak müşterilerden gelen yorumlar şeklinde sıralanmıştır.
Troy Visa Mı Master Mı?
Troy kart geneli itibari ile VİSA özellikli bir kart türüdür. Yerli malı olarak adını fazlası ile duyurmayı başaran gerek banka gerekse de kredi kartı yerine kullanabileceğiniz bu kart, aynı zamanda ön ödemeli kredi banka kartı olarak da kullanılabiliyor. Bir çok kullanıcı ödeme aşamasında visa veya master card seçeneklerini görünce acaba hangisini tercih etmeliyim sorusuna yanıt aramakta. Bu nedenle TROY kart visa özellikli bir kart olduğunun altını çizelim.
Visa veya master card firmaları dünya genelinde bir çok ülkede aktif olarak kullanılmaktadır. Her kredi kartı veya banka kartı aldığınızda sağ alt köşede visa veya mastercard logosu görebilirsiniz. Troy logosu da yine bunların yerine geçmekte olup, aynı özellikleri sunan dijital bankacılık hizmeti sunan bir bankacılık ürünüdür.
Troy Kart Veren Bankalar Hangileri?
Troy logolu kart isteyenler hem resmi sitesinden hem de sıradan bir banka üzerinden alabilir. Troy kart veren bankalar genelde 22 adet banka üzerinden verildiği belirtilmiştir. Bunları incelersek; Akbank, Aktifbank, Ziraat Bankası Albaraka, Alternatif Bank, QNB Finansbank, TEB, İş Bankası, Garanti, Halkbank, Kuveyt Türk, ING Bank, Şekerbank, Türkiye Finans, Vakıfbank, Vakıf Katılım, Yapı Kredi şeklinde sıralanabilir.
- Troy kart veren banka listesi https://troyodeme.com/uyeler
Yukarıdaki sekme üzerinden anlaşmalı banka listelerine bakabilir ve bu bankalardan birinin şubesine giderek, troy kart başvurusu yapabilirsiniz. Ayrıca ininal, PTT şubeleri, paladyum resmi sitesi, denizbank şubelerinden de troy kart başvurusu yaparak anlık bu karta sahip olabilirsiniz.