Noterde bazen yüksek tutarlarda ödeme yapılabiliyor hali ile cepte nakit para kalmadığında acaba noterde kredi kartı geçerli mi sorusu akıllara gelmekte. 2024 yılı noter ücretlerine bakıldığında artan bir tablo karşımıza çıkıyor.
Günlük yaşamımızda pek çok kişi mülkiyet hakkını devretmek isteyebilir. Araba satışı, ev satışı, arsa satışı ve noter tarafından tapusu üzerine geçirilmesi gereken her ne varsa tümünde notere gidilmesi zorunludur. Noter işlemlerinin yapılması demek bir malın mülkiyet hakkının değişmesi anlamına gelmektedir. Noterde tapu geçirme işlemlerinde belli bir ücret öderler. Ödedikleri ücret ile noterde satış işlemi resmi olarak tamamlanmış sayılacaktır. Bizler de bu yazımızda noterde ödeme yaparken sadece nakit mi yoksa kredi kartı ile ödeme yapılıyor mu bunun hakkında bilgi vereceğiz. Sizlerde noterlerde kredi kartı geçerlimi sorusuna yanıt aramakta iseniz aşağıdaki yanıtlar sizlere çok yardımcı olacaktır.
Noterde Kredi Kartı Geçer Mi?
20 yaşın üstünde olup da notere gitmemiş yoktur sanırım. Noterde işlemler genellikle nakit olarak işlemektedir. Yani noterde işlemlerinizi yaptırırken kredi kartı ile ödeme yapmak mümkün değildir. Bunun bilmeyen pek çok kişi ödemelerini kredi kartı ile yapıldığını sanarak kredi kartı opsiyonu ile gitmekte ve mağdur olmaktadır. Bu yüzden noterde satış işlemi yapacaksanız kredi kartı ile ödemenin mümkün olmadığını bilerek cebinizde nakit para bulundurarak gitmeniz size kazanç sağlayacak ve mağduriyetinizi ortadan kaldıracaktır. Bildiğiniz gibi noterde kredi kartı geçerlimi en fazla merak edilen sorulardan bir tanesi.
Noterde resmi işlemler var olup, araç devri, şahsi işlemler vb. bir takım resmiyet kazandıracak önemli özel kalem işlemleri yapılıyor. Noterde ödeme işlemleri ise hem nakit hem de kredi kartı ile yapılabilir. Ancak notere gitmeden önce ilgili noterin pos cihazının olup olmadığını onları arayarak bilgi almanızda fayda olacaktır.
Noterde satış yapmak isteyen kişiler satış öncesi satış bedeli kadar nakit parayı yanında bulundurmalıdır, aksi halde kredi kartı geçmediği için işlem aksayacaktır. Kredi kartının günümüzde her alanda yaygın şekilde kullanıldığı bilinmektedir, ancak noterlerde neden kredi kartı geçmediğine ilişkin bir bilgi mevcut değildir. Kredi kartı günümüzde pek çok şeyde kullanılıyor ve yaygın durumdayken, noter işlemlerinde geçmemesi aslında bir çok kişiyi mağdur etmektedir. Kişiler ödemelerin kredi kartı ile yapıldığını sanarak notere gitmekte ve kredi kartı geçmediğini gördüğünde ise mağduriyet yaşanmaktadır. Bu yanıtlardan sonra noter kredi kartı geçerli mi sorusu artık resmiyet kazandı.
Noterde Kredi Kartı Geçerli Mi?
Bu yüzden sonuç olarak kredi kartı noterlerde henüz aktif olarak bir ödeme yöntemi değildir, ödemelerinizi nakit olarak yapmanız notere gitmeden önce nakit para bulundurmanız faydanıza olacaktır. Kredi kartı kullanımı her ne kadar artan bir oranla karşınıza çıksa da, kesin olarak her yerde geçer diye bir şart bulunmuyor. Söz konusu kredi kartı ödeme aşamasında insanların işine fazlası ile yaradığı bilinen bir gerçek. Gerek taksit yapılması gerekse de üst limitli ürünlerin ödemelerini hızla yapması ideal bankacılık ürünleri arasında gösterilmekte.
İnsanların devlet ve resmi kurumlar ile yaptığı bazı işlemler için noter onayı gerekebiliyor. En basitinden imza sirküsü talepleri için sizlerden belirli tutarlarda ödeme talep eder. Hemen cebe bakar, nakit para olsa olmasa sarılıyoruz kredi kartlarına. İnsanların aklında hemen şu soru geçiyor: noterde kredi kartı geçiyor mu? Evet geçiyorsa nakit para olsa bile yine kartımdan çekin diyebiliyoruz.
Noter ücret tarifesi 2024
- Noter vasiyetname ücreti: 313,53 TL,
- Noter çeviri ücreti: 157,30 TL,
- Noter yazı ücreti: 9,50 TL,
- En düşük noter ücreti: 6,93 TL,
- Noterde defter onaylama ücreti 100 sayfaya kadar: 2,97 TL,
- Noter bildirim ücreti her yazı için: 2,97 TL,
- Noter emanet ücreti: 21,95 TL,
- Noter tescil ücreti her sayfa için: 2,97 TL,
- Noter karşılaştırma ücreti: 9,50 TL,
- Noterde defter onaylama ücreti 100 sayfayı aşan: 1,11 TL,
- Noter yol ücreti her gün için: 37,65 TL,
- Noter imza sirküleri ücreti: 147 TL.
Noter araç satış ücreti 2024
Araç alıp satmak isteyenler noterde belirli bir ücret ödemek zorundadır. Yeni yıl ile beraber 2024 ücretlerinde artış yaşanmıştır. Bunlara bakarsak
- Araç Plakası Değiştirme: 275,00 TL
- Sıfır Araç Tescili: 207,00 TL
- Aracın Plakası Değiştirme: 275,00 TL
- Noterden Genel Vekalet Ücreti: 550,00 – 1.900,00 TL
- Noterden Muhasebe Vekalet Ücreti: 192,00 TL
- Diploma Noter Onayı Ücreti: 136,00 TL – 176,00 TL
- Standart 1 Sayfa Tercüme Onay Ücreti: 203,00 TL
- Araç Satışı İçin Noterden Vekaletname Verme Ücreti: 192,00 TL
- Noter Avukata Vekaletname Verme Ücreti: 192,00 TL
- Diploma Noter Onayı Ücreti: 70,00 – 90,00 TL
- Noter İhtarname Ücretleri: 155,00 – 1.000,00 TL
- Noter silah devir ücreti: 280 – 400 TL
- 1 Adet Çift Taraflı Evrak: 80,00 TL – 120,00 TL
- 2 Adet Çift Taraflı Evrak: 140,00 TL – 190,00 TL
- 1 Adet Tek Taraflı Evrak: 70,00 TL – 89,00 TL
- 2 Adet Tek Taraflı Evrak: 140,00 TL – 160,00 TL
- Vasiyetname: 700,00 – 3.000,00 TL